به گزارش ایران اکونا به نقل از خبرگزاری تسنیم از گرگان، بیتالله برقراری ظهر امروز در جلسه ستاد راهبردی صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان، روستائیان و عشایر در استان گلستان، اظهار داشت: مکاتبات برای بیمه مادران غیرشاغل روستایی و عشایری انجام شده تا به برنامه بیمه 500 هزار بانوی غیرشاغل امسال برسیم.
وی با اشاره به اینکه یکی از برنامههای ما گسترش چتر بیمه اجتماعی کشاورزان، روستائیان و عشایر در کشور است، افزود: ضرورت توجه به اصل سرمایهگذاری بنیادی در کشور یکی از اهداف اصلی ماست و در استان گلستان هم با توجه به شرایطی که دارد، آماده سرمایهگذاری هستیم.
مدیرعامل صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان، روستائیان و عشایر با بیان اینکه جامعه هدف ما 30 میلیون نفر است، تصریح کرد: موانع نمیتواند مانع ما باشد و برنامه و راهبرد ما کارآمدی است و همه تلاش ما این است که در برنامه هفتم به این مهم برسیم.
برقراری با بیان اینکه هدف دیگر ما پایداری صندوق است، تاکید کرد: ما تلاش میکنیم سرمایهگذاری منسجم و پایداری را انجام دهیم تا این پایداری در صندوق حفظ شود و ظرفیتهای فراوانی برای سرمایهگذاری وجود دارد و در استان شما این ظرفیتها فراوان است.
وی با بیان اینکه با استاندار گلستان جلسات فراوانی برگزار شده و ظرفیتها مشخص شده است، تصریح کرد: قرار است در یک کارگروه این ظرفیتها با کارشناسی بررسی شوند تا زمینه سرمایهگذاری فراهم شود و در استانی که قالب کشاورز هستند در این استان سرمایه گذاریها تقویت شود و از خدمات این صندوق به نفع کشاورزان استفاده کنیم.
برقراری به قانون جوانی جمعیت که مدنظر مقام معظم رهبری است اشاره کرد و افزود: ابزارهای تشویقی در نظر گرفته شده تا زمینه فرزندآوری در جامعه فراهم شود و این قانون ابلاغ شده و در ماده 21 آمده است مادران روستایی و عشایری غیرشاغل دارای فرزند سوم یا بیشتر بیمه رایگان میشوند و آئین نامه ارسال و تصویب و ابلاغ شده است.
مدیرعامل صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان، روستائیان و عشایر تاکید کرد: مادران غیرشاغل دارای سه فرزند و بیشتر با مراجعه به کارگزان از بیمه رایگان بهرهمند میشوند و در پایان سن قانونی از خدمات بیمه بازنشستگی برخوردار خواهند شد.
وی به این قانون هم اشاره کرد که مادران غیرشاغل روستایی و عشایر فرزند چهارم یا پنجم به دنیا بیاورند به ازای هر فرزند دو سال سنوات آنها افزوده میشود.
مدیرعامل صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان، روستائیان و عشایر افزود: سازمان ثبت احوال مکلف شد آمار دقیق ارائه کند و یک میلیون و 200 هزار نفر مشمول این قانون هستند و مکاتبات با سازمان برنامه و بودجه انجام دادهایم که با تامین بودجه لازم 500 هزار نفر بانو و مادر غیرشاغل روستایی و عشایری در این قالب بیمه شوند.
بیمه تکمیلی روستایی و اشتغال در گلستان در اولویت قرار گیرد
عضو کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی هم در این مراسم گفت: بیمه تکمیلی و اشتغال در استان گلستان در اولویت قرار گیرد.
رحمتالله نوروزی افزود: استان گلستان به شدت از بیکاری رنج میبرد و باید در بحث بیمهای و حمایت و سرمایهگذاری در بخش صنایع تبدیلی در استان گلستان کار شود.
وی تاکید کرد: کار با ارزشی انجام شده و صندوق عشایر و روستایی از سال 84 راهاندازی شده تا کمکی به مناطق کمبرخوردار شود و این صندوق خدمات خوبی به مردم این مناطق در این مدت ارائه کرده است .
نوروزی با بیان اینکه استان گلستان به علت بهرهمند نشدن از ارزهای مختص صنعت در سالهای گذشته امروز در بخش صنعت به خوبی رشد نکرده، تصریح کرد: این استان از نقاط دیگر کشور عقبتر است و باید با سرمایهگذاری و حمایت از صنایع به خصوص صنایع تبدیلی به توسعه و اشتغال استان کمک کرد.
عضو کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه استان گلستان جز چهار استان پایین کشور در بحث سرانه خانوار است، افزود: باید دهکها اصلاح شود و ما از استانهایی که پایه و صنعت مادر دارند جدا شویم و با حمایت بیشتر و نگاه ویژهتر به ما نگاه شود تا علاوه بر افزایش درآمد سرانه به اشتغال پایدار هم کمک شود.
نوروزی با اشاره به سرمایه گذاری 28 هزار میلیارد تومانی صندوق بیمه اجتماعی روستاییان و عشایر کشور در شازند اراک، افزود: تلاش کنید با توجه به جمعیت بالای روستایی در استان گلستان، این استان را هم در بحث سرمایهگذاری در اولویت قرار دهید مانند حمایت از صنایع دستی این استان که از شرق تا غرب هنرهای منحصر به فرد در بخش صنایع دستی در گلستان وجود دارد که نیازمند حمایت جدیتر است و همچنین حمایت از ایجاد صنایع تبدیلی بخش کشاورزی میتواند مشکل اشتغال که دغدغه مردم استان گلستان است را برطرف کند سرمایهگذاری کنید.
وی توجه به بیمه تکمیلی در بخش روستایی و عشایری را جز دغدغههای مهم ارزیابی کرد و از مدیرعامل این صندوق درخواست کرد این مسئله به صورت جدی در استان گلستان مورد توجه قرار گیرد.
ضرورت توجه به معیشت کشاورزان و روستائیان
نماینده مردم گرگان و آق قلا در مجلس شورای اسلامی هم با اشاره به اینکه این استان نیازمند حمایت های جدی است افزود: گسترش چتر بیمه اجتماعی کشاورزان، روستائیان و عشایر در استان ضرورتی انکارناپذیر است.
غلامرضا منتظری تاکید کرد:ضرورت توجه به معیشت کشاورزان و روستاییان و عشایر و ضرورت سرمایه گذاری در بخش صنایع تبدیلی از مهمترین دغدغه های است که با همکاری این صندوق می تواند محقق شود
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی گلستان هم گفت :باید برای حمایت از جوانب جمعیت و فرزندآوری علاوه بر تشویق های که در نظر گرفته شده است کاهش سن بازنشستگی بانوان را در برنامه داشته باشید.
حسینعلی خواجه مظفری بر کاهش سن بازنشستگی افراد بالای 65 سال و در نظر گرفتن بیمه تکمیلی برای بیمه شدگان این صندوق تاکید کرد.