باشگاه خبرنگاران جوان؛ مریم رضایی - محمدجواد عسکری در حاشیه بازدید از سازمان مدیریت و برنامهریزی فارس، ضمن تسلیت ایام سوگواری اباعبدالله (س) گفت: در قانون برنامه ۵ ساله هفتم توسعه کشور آنچه را که باید در حوزه قانون تعریف میشد، انجام دادیم.
او افزود: در واقع در برنامه هفتم کاستیها، نارساییها و کمبودهای برنامه ششم که در حوزههای مختلف احکام دائمی اجرایی آن ۳۰ درصد بیشتر نبوده را دیدهایم.
نماینده مردم شهرستانهای داراب و زریندشت در مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: اگر نگاهمان بر این باشد که به یک توسعه پایدار دست پیدا بکنیم، هیچ راهی نداریم جز اینکه به سمت اجرایی و عملیاتی کردن برنامه هفتم توسعه برویم.
عسکری با بیان اینکه دیگر وقت نداریم، چرا که در برنامه چشمانداز ۲۰ ساله و نظام افق ۱۴۰۴ باید علم تولید و تکنولوژی را صادر میکردیم و به یک نقطه مطلوب میرسیدیم که نرسیدهایم، گفت: حدود ۷-۸ سال عقب ماندگی داریم و نمیتوانیم آن را گردن کسی بندازیم، زیرا همه مقصر هستند.
او از مدیریت ارشد فارس خواست تا در اجرای برنامه هفتم توسعه کشور، این استان در قالب یک نقشه راه کوتاه مدت، میان مدت و بلندمدت حرکت کند.
رئیس کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی به بحث مولد سازی هم اشاره و با تاکید بر اینکه ظرفیتهای خوبی در این باره در استان داریم، گفت: در مجلس بستر همراهی با این امر ایجاد شده است.
عسکری در خصوص تامین کالاهای اساسی و حمل و نقل در جنگ ۱۲ هم گفت: این جنگ تحمیلی نشان داد که ما مقداری کاستی داریم. ضمن اینکه با درایت فرمانده معظم کل قوا ضربه کاری را زدیم که خود در دنیا منحصربهفرد است.
نماینده مردم شهرستانهای داراب و زریندشت در مجلس شورای اسلامی به بحث جذب سرمایه گذاری هم اشاره و بیان کرد: آمارها نشان میدهد که ۲۰۰ هزار میلیارد دلار پول در بالشتها و گاو صندوق وجود دارد و این چیزی است که دوستان اقتصادی میگویند.
رشد ۳۴ درصدی درآمدهای پیشبینیشده فارس طی سال جاری
معاون بودجه سازمان مدیریت و برنامهریزی فارس نیز در این جلسه گفت: درآمد پیشبینیشده استان برای سال جاری ۳۲ هزار میلیارد تومان است که نسبت به سال گذشته ۳۴ درصد رشد داشته است.
عبدالحمید سنگی در تشریح وضعیت بودجه و پروژههای عمرانی افزود: در سال گذشته، تحقق درآمدها به ۱۱۱ درصد رسید که این عملکرد، فارس را در زمره معدود استانهای دارای مازاد درآمد قرار داد.
او با اشاره به اعتبارات عمرانی استان خاطرنشان کرد: اعتبارات عمرانی در سال گذشته ۶۲۰۰ میلیارد تومان بود که در سال جاری به ۱۱۲۰۰ میلیارد تومان افزایش یافته و با احتساب اعتبارات مدیریت بحران، به ۱۵هزار و ۲۰۰ میلیارد تومان رسیده است.
همچنین، اعتبارات عمرانی ملی از ۶۳۵۰ میلیارد تومان با تخصیص ۱۰۴ درصد به ۴۳۵۰ میلیارد تومان با تخصیص ۶۸ درصد رسیده است.
معاون بودجه سازمان مدیریت و برنامهریزی فارس ادامه داد: اعتبارات هزینهای نیز با رشد ۳۱ درصدی از ۲۹۰۰ میلیارد تومان به ۳۸۰۰ میلیارد تومان افزایش یافته که این امر امکان بهبود حقوق، اضافهکار، رفاهیات و تسویه کامل مطالبات بازنشستگان تا پایان سال گذشته را فراهم کرده است.
سنگی در خصوص پروژههای عمرانی توضیح داد: در حال حاضر ۱۳ پروژه بیمارستانی نیمهتمام در استان وجود دارد که بیمارستان خاتمالانبیا، بیمارستان تخصصی غرب شیراز و بیمارستان مرودشت از اولویتهای اصلی هستند و پیشبینی میشود در سال جاری به بهرهبرداری برسند. همچنین، پروژههای بیمارستان جایگزین نمازی و بیمارستان محمد رسولالله در برنامه قرار دارند.
او با اشاره به کمبود تخت بیمارستانی در استان (۱.۵ تخت به ازای هر هزار نفر در مقایسه با میانگین کشوری ۱.۸) بر لزوم رفع این چالش تأکید کرد.
سنگی افزود: در حوزه زیرساختهای اداری، بهویژه در ۱۴ شهرستان جدیدالتأسیس، کمبود فضاهای اداری و فرمانداریها مشهود است. مجتمع اداری رستم در حال تکمیل است و برای سایر پروژهها از محل مولدسازی و منابع دیگر برنامهریزی شده است. در بخش آموزش، ۳۵۰ پروژه نیمهتمام وجود دارد که تکمیل آنها نیازمند ۷۷۰۰ میلیارد تومان اعتبار است. از این میزان، ۲۰۰۰ میلیارد تومان از محل مولدسازی و ۱۵۰۰ میلیارد تومان از منابع ملی تأمین خواهد شد و خیرین نیز مشارکت دارند.
او در ادامه به حوزه ورزش اشاره کرد و گفت: حدود ۵۰۰ پروژه نیمهتمام ورزشی در استان وجود دارد که تکمیل آنها نیازمند تزریق منابع و برنامهریزی دقیق است.
سنگی همچنین تکمیل تالار فرهنگی مرکزی شیراز را با نیاز به ۵۰۰ میلیارد تومان اعتبار، پروژهای کلیدی دانست که باید در اولویت بودجهای قرار گیرد.
معاون بودجه سازمان مدیریت و برنامهریزی فارس در حوزه راهسازی، از وجود ۶ محور شریانی اصلی مانند شیراز-بندرعباس و شیراز-یاسوج خبر داد که با پیشرفت ۷۰ تا ۹۰ درصدی، با تخصیص منابع میتوانند به بهرهبرداری برسند.
او در بخش آب نیز اظهار داشت: ۴۸ شهر استان دچار تنش آبی هستند و ۷۶ درصد منابع آبی از آبهای زیرزمینی تأمین میشود که ناپایدار است. پروژههای آبرسانی از سدها و منابع پایدار در حال پیگیری است. همچنین، حدود ۴۸۰ روستا نیازمند بهسازی هستند که با بهرهگیری از ظرفیتهایی مانند بسیج سازندگی و بنیاد مسکن دنبال میشود.
حسینعلی امیری استاندار فارس هم، ضمن تسلیت ایام سوگواری اباعبدالله (س) و شهادت جعی از فرماندهان نظامی، دانشمندان هستهای و مردم بیگناه در حمله اخیر رژیم صیونیستی به خاک جمهوری اسلامی ایران، با تاکید بر درک درست مردم و مدیران از شرایط جنگ ۱۲ روزه، اظهارداشت: آتشبس شکنندهترین وضعیت است، چون سندی در یک سازمان بینالمللی تنظیم نشده و هر لحظه ممکن است دشمن دست به نقض آن بزند.
او تصریح کرد: کاری که رژیم غاصب صهیونیستی انجام داد تجاوز بود و در برابر آن، دفاع مشروع حق جمهوری اسلامی ایران بود.
استاندار فارس با بیان اینکه مردم به احسن وجه رفتار متینی از خود در این ایام بروز دادند که حکایت از درک درست بود، افزود: دشمن سفاک ما آمده بود ظرف دو سه روز کار را تمام کند.
امیری خاطرنشان کرد: انسجام و همدلی مردم و دفاع نیروهای مسلح معادله جنگ را تغییر داد و مردم گلایهها و شکافها را کنار گذاشتند.
او به درک درستی که مدیران از شرایطی که در آن قرار داشتیم را هم مورد اشاره قرار داد و عنوان کرد: دفاع ملی به معنی اقعی در سطح کشور شکل گرفت و موجب نابودی دشمن شد؛ دشمنی که داشت برنامهریزی میکرد که قانون اساسی بعدی چگونه باشد؟ اما دفاع ملی همه ورقهایشان را برگرداند و پای آتشبس آمدند.
استاندار فارس تصریح کرد: آنچه که در کشور آرامش ایجاد کرد، سرمایه اجتماعی بود که همانند دهه ۶۰ و دوران دفاع مقدس بود و باید به هر شکلی آن را حفظ کرد.
امیری با بیان اینکه تامین نیاز نیروهای مسلح اولین اولویت استان همزمان با شروع جنگ بود، گفت: مدیران ما این مهم را به خوبی درک کردند.
او با بیان اینکه تعدادی از هم وطنان و هم استانیها در جنگ شهید و تعدادی مجروح شدند، تاکید کرد: رسیدگی به وضعیت خانواده شهدا و ایثارگران جنگ ۱۲ روزه اولویت نخست مدیران استان فارس باشد.
استاندار فارس در بخش دیگری از سخنانش با بیان اینکه سازمان مدیریت و برنامهریزی سازمانی بسیار مهم است، گفت: این سازمان عقل منفک نظام اداری محسوب میشود که باید برنامهریزی و راهکار ارائه کند.
امیری با تاکید بر این موضوع که بودجه بدون برنامهریزی امکان ندارد، گفت: در نخستین جلسه شورای برنامهریزی شاخصهای مناسبی نداشتیم، اما امروز در حال متعادل سازی آنها هستیم.
او با بیان اینکه سازمان متبوع علاوه بر عقل مدیریتی نظام اداری، یک سازمان نظارتی هم محسوب میشود، عنوان کرد: سازمان مدیریت و برنامهریزی باید بر کار دستگاهها نظارت و پایش مستمر کند.
استاندار فارس با تاکید بر آموزش نیروی انسانی، گفت: نمیتوانیم صحبت از توسعه و پیشرفت کنیم بدون اینکه انسان توسعه یافتهای داشته باشیم؛ لذا در این باره هم سازمان مدیریت و برنامهریزی برنامهریزی کند.
امیری همچنین در بخشی از سخنانش خواستار تسریع در ابلاغ سند آمایش استان فارس به دستگاههای اجرایی شد و گفت: اجرای سند توسعه گردشگری نیز مورد تاکید ما هست.
او با تاکید بر این نکته که عدم جذب اعتبارات مانده دستگاههای اجرایی قابل قبول نیست گفت: مدیران در مدت زمان باقی نسبت به جذب اعتبارات سریعا اقدام کنند.
استاندار فارس همچنین تاکید کرد که تخصیص اعتبارات مربوط به پروژههایی که قابل افتتاح در هفته دولت هستند، تسهیل شود.
امیری با بیان اینکه شیراز، شهری فرهنگی است و باید برای تالار فرهنگی این کلانشهر یک کار اساسی انجام شود، عنوان کرد: کتابخانه مرکزی شیراز نیز با یک معماری فاخر و مناسب مورد تاکید است.
او در خاتمه سخنانش به راههای شریانی فارس اشاره و بیان کرد: بعضی از این پروژهها تنها ۱۰ تا ۳۰ درصد کار باقی مانده دارند تا تمام شوند، لذا باید در اولویت قرار گیرند.
ظرفیت و فرصتهای توسعه فارس
سرپرست معاونت امور اقتصادی استانداری فارس نیز در این جلسه با اشاره به حضور موثر و مدبرانه مدیران اجرایی استان، گفت: این حضور قوت قلبی برای پیشبرد امور است و جلسات مشترک با نمایندگان استان، مسیرهای روشن و همفکری موثر برای حل مسائل اقتصادی استان ایجاد کرده است.
مسعود گودرزی افزود: از نمایندگان استان در مجلس که در پیگیری مسائل اقتصادی شهرستانها فعال هستند، تقدیر کرد.
او با بیان اینکه جهتگیری برنامهریزی استان در ۵ محور اصلی تعریف شده است، گفت: محورهای گردشگری، معدن، صنایع تبدیلی کشاورزی، صنایع الکترونیک و انرژی، ظرفیتهای مهمی هستند که باید به ارزش افزوده تبدیل شوند.
سرپرست معاونت امور اقتصادی استانداری فارس افزود: در حوزه گردشگری بستهای برای افزایش ظرفیت تولید انرژی و جذب سرمایهگذاری چند میلیارد دلاری آماده شده بود که به دلیل شرایط کشور فعلا متوقف مانده است.
گودرزی گفت: برای این حوزهها برنامهریزیهای اجرایی در دست انجام است و پروژههای توسعهای متعددی در بخشهای کشاورزی، دامداری و گلخانهها فعال هستند که باید گسترش یابند.
او تاکید کرد که برنامهها باید واقعبینانه و قابل اجرا باشند و از آرمانگرایی دوری شود.
سرپرست معاونت امور اقتصادی استاندار فارس همچنین به اهمیت همراهی و همدلی بین مدیران و نمایندگان استان اشاره کرد و گفت: استاندار فارس در این مدت به عنوان فرمانده میدانی، با حضور مستمر در بخشهای مختلف و بین مردم، مدیریت جهادی را به نمایش گذاشته است.