چالش چایکاران شمال: از تأخیر تسهیلات تا تبلیغات چای خارجی

کشاورزان خواستار پرداخت به‌موقع تسهیلات و قیمتگذاری مناسب هستند، درحالی که تبلیغات گسترده چای وارداتی به عنوان دغدغه اصلی مطرح است.
- اخبار استانها -

به گزارش ایران اکونا به نقل از خبرگزاری تسنیم از رشت، با فرا رسیدن روزهای پایانی فروردین، چای‌کاران شمال کشور در استان‌های گیلان و مازندران خود را برای آغاز فصل برداشت چای بهاره آماده می‌کنند. طبق پیش‌بینی سازمان چای کشور، امسال به دلیل شرایط مناسب اقلیمی، بیش از 140 هزار تن برگ سبز چای از باغات این مناطق برداشت خواهد شد.  

یکی از چای‌کاران منطقه که 9 هکتار باغ چای دارد، درباره آمادگی خود برای فصل برداشت می‌گوید: از آبان‌ماه سال گذشته عملیات آماده‌سازی باغ را آغاز کردم و اکنون باغ چای آماده بهره‌برداری هستند و فقط منتظرم تا چای مرغوب برداشت شود و به کارخانه تحویل دهم. 

در کنار آمادگی برای برداشت محصول، چای‌کاران و کارخانه‌داران مطالباتی دارند که تحقق آن‌ها می‌تواند انگیزه تولید و سرمایه‌گذاری در این بخش را افزایش دهد. 

تسهیلات 9 میلیارد تومانی به 1500 چایکار لنگرودی

یکی دیگر از چای‌کاران درباره چالش‌های پیش‌رو می‌گوید: پرداخت تسهیلات به موقع به کشاورزان بسیار مهم است و اگر این تسهیلات دیر پرداخت شود، کشاورز نمی‌تواند به‌موقع سم و کود بخرد یا باغش را آماده کند. همچنین قیمت چای باید مناسب باشد تا کشاورزی صرفه اقتصادی پیدا کند. 

 

چای ,

کارخانه‌داران نیز خواستار پرداخت به‌موقع مطالبات کشاورزان هستند که حبیب جهانساز رئیس سازمان چای کشور با بیان اینکه کارخانجاتی که در سنوات گذشته بدحسابی کردند وثایق معتبری از آنان گرفته می‌شود. 

به گفته وی، یکی از پیشنهادهای مطرح‌شده برای قیمت برگ سبز چای این است که قیمت برگ سبز درجه یک به 24500 تومان افزایش یابد و برگ سبز درجه 2 نیز شاهد افزایش 20 درصدی قیمت باشد در حالی که پیشنهاد تشکل‌ها پایین‌تر از این میزان بوده است.  

یکی از چالش‌هایی که چایکاران با آن مواجه هستند تاخیر در پرداخت قیمت برگ سبز چای است که بخشی از آن توسط دولت و بخشی دیگر توسط چایکاران پرداخت می‌شود که تا اواخر سال گذشته، دولت همه سهم خود را پرداخت کرده ولی تاکنون برخی از کارخانه‌های چای همچنان مبلغ خرید برگ سبز ا چایکاران را به کشاورز پرداخت نکرده است که همین موضوع موجب گلایه چایکاران شده است.

چای ,

 چالش تبلیغات چای داخلی و واردات چای خارجی 

یکی از دغدغه‌های جدی چای‌کاران، تبلیغات گسترده چای خارجی و کمبود حمایت از چای ایرانی در رسانه‌هاست. 

یک چای‌کار در این زمینه می‌گوید: کیفیت چای ایرانی بهتر از چای خارجی است، اما تبلیغات چای خارجی در صدا و سیما به‌قدری زیاد است که مصرف‌کننده از مزایای واقعی چای ایرانی مطلع نمی‌شود و ما انتظار داریم تبلیغات مؤثری برای تشویق مصرف‌کنندگان به خرید چای ایرانی انجام شود. 

سال گذشته، با دستور وزیر جهاد کشاورزی، واردات چای مشروط به خرید بخشی از تولید داخلی شد؛ تصمیمی که گامی مؤثر در حمایت از صنعت چای داخلی محسوب می‌شود. مجلس نیز پیگیر اجرای دقیق این مصوبه است.  

مهرداد لاهوتی، نماینده مردم لنگرود در مجلس و نائب رئیس کمیسیون برنامه و بودجه مجلس در این زمینه می‌گوید: ما بین 30 تا 35 هزار تن چای در کشور تولید می‌کنیم، در حالی که مصرف سالانه چای در کشور حدود 70 هزار تن است و میزان واردات چای به کشور نباید از 40 هزار تن افزایش پیدا کند. 

وی با بیان اینکه درنظر گرفتیم تا واردات چای توسط بازرگانانی صورت گیرد که چای ایرانی را از کشاورزان خرید کنند، گفت: اگر واردات چای به خرید تولید داخلی مشروط شود، می‌توانیم تولید داخلی را به بیش از 50 هزار تن برسانیم و در این بخش به خودکفایی نزدیک شویم. 

در فصل بهار، بیش از 55 هزار خانوار چای‌کار از حدود 25 هزار هکتار باغات چای در گیلان و مازندران فصل برداشت را آغاز می‌کنند. این فصل می‌تواند با حمایت‌های دولتی، سرمایه‌گذاری و توجه به تولید داخل، برگ برنده‌ای برای اقتصاد بومی و معیشت خانوارهای چای‌کار شمال کشور باشد. 

اگر خوشت اومد لایک کن
0
آخرین اخبار