به گزارش ایران اکونا به نقل از گروه بینالملل خبرگزاری تسنیم، گفتوگوی تلفنی میان وانگیی، وزیر امور خارجه چین، با دیوید لامی، همتای بریتانیایی خود، شب گذشته به وقت چین و به درخواست طرف بریتانیایی انجام شدهاست.
وانگ یی در ابندای این تماس اظهار داشت: از ابتدای سال جاری، گفتوگوهای موفقی میان چین و بریتانیا در حوزههای اقتصاد و مالی، استراتژیک و انرژی برگزار شده و در آینده نیز گفتوگو در زمینههای هوش مصنوعی، علم و فناوری، تغییرات اقلیمی، آموزش و تجارت در حال برنامهریزی است.
وی تأکید کرد: روند بهبود و آرامش در روابط چین و بریتانیا آسان به دست نیامده و باید آن را به دقت حفظ کرد. چین مایل است با بریتانیا مطابق با راهبردهای تعیینشده توسط رهبران دو کشور، بر موانع و سر و صداهای بیرونی غلبه کرده، مسیر باثبات روابط دوجانبه را دنبال کند و بر همکاریهای سودمند متقابل تمرکز نماید.
وانگیی در ادامه با انتقاد از اقدامات یکجانبه آمریکا تصریح کرد: آمریکا از تعرفهها به عنوان سلاحی برای حمله بدون تمایز به کشورهای مختلف استفاده میکند، آشکارا قواعد سازمان تجارت جهانی را نقض کرده و حقوق مشروع سایر کشورها را پایمال میکند. این بازگشت به قانون جنگل در روابط بین کشورها، حرکتی واپسگرایانه، بیاعتبار و ناپایدار است و با مخالفت روزافزون کشورهای دیگر مواجه شده است.
وزیر امورخارجه چین در آخر خاطر نشان کرد: چین به عنوان یک کشور مسئول، نه تنها برای دفاع از منافع مشروع خود، بلکه برای حمایت از قواعد بینالمللی و نظام تجارت چندجانبه، در برابر این اقدامات ایستادگی خواهد کرد. چین همچنان به سیاست درهای باز در سطح بالا پایبند خواهد بود و به دنبال همکاریهای برد-برد با دیگر کشورها و به اشتراکگذاری فرصتهای توسعه خواهد بود.
دیوید رامی نیز در پاسخ به اظهارات وانگیی بیان داشت که طرف انگلیسی از روند توسعه مثبت روابط دوجانبه کنونی ابراز خرسندی کرده و مایل است تعاملات در سطوح عالی و سایر سطوح بین دو کشور را تقویت کند و به همراه چین با چالشهای پیشرو پاسخ دهند.
وی افزود: بریتانیا همواره دارای اقتصاد باز بوده، بنابراین قاطعانه از تجارت آزاد حمایت کرده و به حفظ نظام تجارت چندجانبه با محوریت سازمان تجارت جهانی پایبند است. بهعنوان یکی از اعضای دائم شورای امنیت سازمان ملل، چین و بریتانیا مسئولیت مهمی در قبال توسعه پایدار اقتصاد جهانی و تجارت بینالمللی دارند و طرف انگلیسی مایل است در این زمینه با طرف چینی در ارتباط باقی بماند.
برگزاری نخستین نشست وزرای خارجه و دفاع چین و اندونزیتأکید چین بر مقابله کشورهای بریکس با یکجانبهگراییروابط با اروپا و گفتوگوی همزمان با اتریش
وانگ یی پس از پایان تماس با همتای انگلیسی خود، به درخواست طرف اتریشی با بئاته ماینل-رایزینگر، وزیر خارجه اتریش، گفتوگو کرد و از تمایل چین برای تقویت تماسهای سطح بالا با اتحادیه اروپا و ایجاد اعتماد متقابل سخن گفت.
وانگ یی با اشاره به روابط دیرینه و باثبات اتریش گفت: سیاست خارجی اتریش همواره پخته و باثبات بوده و روابط چین و اتریش در طول تاریخ روندی سالم و سازنده داشته است. دو کشور همواره بر مشارکت راهبردی، همکاری متقابل، احترام متقابل و یافتن زمینههای مشترک با حفظ تفاوتها تأکید داشتهاند.
وی ابراز امیدواری کرد دولت جدید اتریش نیز همچنان به سیاست دوستانه با چین پایبند بماند و با غلبه بر چالشهای ناشی از شرایط بینالمللی، به پیشبرد روابط دوجانبه کمک کند.
وانگ یی بار دیگر با انتقاد از اقدامات تعرفهای آمریکا انتقاد کرد و گفت: اعمال تعرفههای گسترده و خودسرانه آمریکا بر کشورهای مختلف، نظم و قواعد تجارت جهانی را به شدت مختل کرده و نمادی از یکجانبهگرایی، حمایتگرایی و قلدری اقتصادی است.
وانگ یی همچنین خاطرنشان کرد: چین و اروپا به عنوان دو ستون مهم اقتصاد جهانی و دو بازار بزرگ، باید مسئولیت بینالمللی خود را بر عهده بگیرند، از نظام تجارت چندجانبه حمایت کنند و بهطور مشترک یک اقتصاد جهانی باز و فراگیر بنا کنند.
ماینل رایزینگرنیز در پاسخ له اظهارات وانگیی خاطرنشان کرد: چین شریک مهم اتریش در آسیاست و همکاریهای دوجانبه در حوزههای اقتصاد و گردشگری بسیار ثمربخش بوده و ظرفیت بالایی برای توسعه بیشتر دارد.
وی همچنین تصریح کرد که دولت جدید اتریش همچنان به سیاست چین واحد پایبند است و بر تداوم سیاستهای دوستانه با چین تأکید دارد. وی همچنین افزود:در سالگرد پنجاه سالگی روابط دیپلماتیک چین و اتحادیه اروپا، بروکسل خواهان تعمیق همکاری اقتصادی با پکن و حفظ ثبات و توسعه سازنده روابط دوجانبه است.
این موضعگیریهای دیپلماتیک چین نشان میدهد که پکن در مواجهه با فشارهای آمریکا، تلاش دارد با اروپا و بریتانیا روابط سازندهتری ایجاد کرده و در عین حال خود را مدافع نظم جهانی معرفی کند.
پکن روز دوشنبه و از طریق وزارتخانههای مرتبط خود، به کشورهای جهان هشدار داد که در صورت انعقاد توافق اقتصادی گسترده با امریکا به ضرر چین، با اقدامات مقابله جویانه چین مواجه خواهند شد.