به گزارش ایران اکونا به نقل از خبرگزاری تسنیم از اراک، علی جودکی پیش از ظهر امروز در شورای برنامهریزی و توسعه استان با اشاره به مشکلات جدی در تأمین مالی واحدهای تولیدی، اظهار داشت: بانکها به دلیل ناترازیها قادر به پرداخت تسهیلات لازم نیستند و تخصیص استان تنها 256 میلیارد تومان برای تسهیلات تبصره 18 است که به هیچ عنوان پاسخگوی نیاز واقعی واحدهای تولیدی نیست.
وی افزود: استان مرکزی با بیش از 3500 واحد صنعتی و 600 واحد در حوزه تبدیلی، در حال حاضر رتبه چهارم کشوری را در حوزه صنعت دارا است و در بسیاری از صنایع، رتبه اول را به خود اختصاص داده است و امسال، 81 موضوع سرمایهگذاری، 47 موضوع در زمینه تأمین اجتماعی، 35 موضوع صنعتی و 106 موضوع مربوط به صدور مجوزها مورد بررسی قرار گرفته است و دستگاههای اجرایی موظف هستند که ظرف مدت 15 روز پس از ابلاغ مصوبات، نظرات خود را در خصوص هر کدام اعلام کنند.
مدیرکل صنعت، معدن و تجارت استان مرکزی ادامه داد: تأمین نقدینگی و سرمایه در گردش واحدهای تولیدی با چالشهای جدی مواجه شده است و مشکل تأمین ارز نیز از دیگر مسائلی است که صنعتگران با آن روبرو هستند.
وی بیان کرد: استان مرکزی طبق آخرین آمار که مربوط به 11 ماه سال 1403 است، بالغ بر یک میلیارد و 470 میلیون دلار صادرات داشته است که 150 میلیون دلار آن مربوط به صادرات تجاری استان است. اما صادرکنندگان ما که 90 درصد آنها تولیدکنندگان هستند، در تأمین ارز با مشکل مواجه هستند و بسیاری از مسائل تولید بهصورت آزاد صورت میگیرد و مواد اولیه از بورس با 30 درصد ظرفیت تخصیص مییابد که باعث مشکلاتی در تأمین و تولید میشود.
جودکی افزود: در زیرساختها مشکلاتی از جمله کمبود زمین مناسب برای ایجاد شهرکهای صنعتی و تصفیهخانههای آب داریم و برخی از این تصفیهخانهها که در برخی شهرکها بیش از 30 سال عمر دارند، نیاز به اورهال و بازسازی دارند که هزینههای سنگینی را به دنبال دارد.
وی ادامه داد: در زمینه بهروزرسانی ماشینآلات نیز با چالشهایی روبرو هستیم، بسیاری از ماشینآلات صنعتی در استان بیش از 50 سال است که تغییر نکردهاند و این مسئله در روند تولید مشکلاتی ایجاد کرده است.
چالشهای زیرساختی و ناترازی انرژی در صنعت استان مرکزی
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان مرکزی به ناترازی انرژی و قطع برق واحدهای تولیدی اشاره کرد و گفت: مشکلات ناترازی انرژی باعث شده که برخی از واحدهای تولیدی استان، بهویژه در صنعت سیمان، هفتهای دو یا سه روز برق نداشته باشند و این قطعی برق باعث کاهش تولید و عدم توانایی در پرداخت هزینهها و چکها میشود.
وی افزود: سازمان امور مالیاتی استان همکاری بسیار خوبی با واحدهای تولیدی دارد، اما دستورالعملهایی که از تهران ابلاغ میشود، بهویژه در شرایط کمبود درآمدها، برای بسیاری از واحدها مشکلاتی را ایجاد میکند و بسیاری از واحدهای تولیدی که چکهایی صادر کردهاند، با مشکلات جدی در پرداخت آنها مواجه هستند.
جودکی با اشاره به مشکل تأمین تسهیلات در قالب تبصره 18، گفت: در حوزه صنعت و معدن استان، 12 واحد برای دریافت تسهیلات از محل تبصره 18 معرفی شدهاند، اما تنها 9 واحد مصوب شده است و مبلغ مصوب شده برای این تسهیلات 91 میلیارد تومان بوده است، اما عملاً این مبلغ با نیاز واقعی واحدهای تولیدی استان همخوانی ندارد. تقاضا برای تأمین مالی در استان حدود یک میلیارد و 900 میلیون تومان، معادل یک و نیم همت است، که بهطور طبیعی نمیتوانیم به این نیاز پاسخ دهیم.
وی تصریح کرد: با وجود اینکه در دی ماه 1403 تحصیلات تبصره 18 به استان ابلاغ شده است، هنوز عملیاتی نشده است که با توجه به پیگیریهایی که از سوی استاندار انجام شده امیدواریم در فروردین سال آینده این مسائل حل شده و بتوانیم جذب بیشتری از تسهیلات تبصره 18 داشته باشیم.