به گزارش ایران اکونا به نقل از خبرنگار مهر، تیمور پورحیدری شامگاه سه شنبه در گفتگوی ویژه خبری شبکه باران با اشاره به جایگاه خوب گیلان در حوزه صنعت اظهار کرد: طبق شعار سال رویکرد خوبی در حوزه تولید و سرمایه گذاری در استان شکل گرفته است.
وی به وضعیت اشتغال در سطح استان اشاره کرد و گفت: با توجه به آمار در استان، ۴۵ درصد از اشتغال متعلق به تعهدات تولید و تجارت است که ۲۵ درصد در بخش صنعت بالغ بر ۷۲ هزار نفر اشتغال مستقیم فارغ از اشتغال غیر مستقیم است.
مدیرکل صنعت، معدن و تجارت گیلان از وجود ۵۰ معدن فعال در استان خبر داد و تصریح کرد: یکی از چالشهای موجود در بخش معادن، مسائل زیست محیطی است که در تلاش هستیم ضمن توجه به این مسئله و نیاز استان در بهرهگیری از این ظرفیت گام برداریم.
پورحیدری ضمن تاکید بر لزوم پیوست زیست محیطی و قانونی در استفاده از این انفال بیان کرد: در صورت عدم توجه به قانون اجازه بهرهبرداری غیرمجاز وجود ندارد همچنین تمام دستگاههای متولی در حال رصد و نظارت مداوم هستند.
نقش بازار در پیوند بخش تولید و عرضه
وی افزود: گیلان جزو استانهای صادرکننده در بخش صنعت است که در حوزه فولاد و تولید ماشینآلات کشاورزی و در صنایع معدنی هم شاهد رشد تولید و صادرات هستیم لذا ظرفیت کافی در این حوزه وجود دارد.
مدیرکل صنعت، معدن و تجارت گیلان به نقش بازار در پیوند بخش تولید و عرضه اشاره و عنوان کرد: طی دو هفته اخیر شاهد عملکرد خوب بازار در بخش فراوانی کالا، ذخیره استراتژیک و نظارت بر بازار بودیم آن هم درست در شرایطی که میزبان دو میلیون مسافر بودیم.
پورحیدری با اشاره به همراهی مردم و مسئولان در مدیریت شرایط استان تصریح کرد: با توجه به همدلی ملت همه دستگاهها در حوزه نظارت بر بازار خود را ملزم به همراهی میدانند همچنین در بخش نظارت شیفت صبح و عصر فعال است.
وجود یک هزار و ۸۰۰ واحد فعال در گیلان
وی اضافه کرد: با توجه به اهمیت تحقق شعار سال ۲۰ بسته سرمایهگذاری طبق آمایش سرزمینی تدارک دیده شده است که با همراهی ستاد رفع موانع تولید زمینههای لازم فراهم شده است و بنا بر این است تا کشورهای حوزه خلیج فارس نیز در این بخش ورود کنند.
مدیرکل صنعت، معدن و تجارت گیلان از وجود یک هزار و ۸۰۰ واحد فعال در سطح استان خبر داد و گفت: ۱۵۰ واحد غیرفعال نیز آماده بهرهبرداری است و از این تعداد ۵۰ واحد تحت تملک بانکها است تا با همراهی بانکها مشکلات موجود رفع شود.
پورحیدری به اختصاص ۲ هزار میلیارد اعتبار از سوی بانک مرکزی جهت رفع موانع تولید اشاره کرد و افزود: از این اعتبار حدود یک هزار میلیارد تومان برای واحدهای راکد در نظر گرفته شده است و در چهار ماه اخیر حدود ۵ واحد احیا شده و بنا داریم ۲۲ واحد تا پایان سال به چرخه تولید برگردانده شود.
وی در پایان گفت: در حوزه مشاغل خانگی و فرش دستبافت نیز در استان پتانسیل خوبی وجود دارد تا با شناساندن این صنعت اقدامات خوبی صورت بگیرد و در این حوزه نیازمند برندسازی هستیم.