احیای بیش از 308 واحد تولیدی استان مرکزی

معاون اقتصادی استاندار مرکزی، گفت: بیش از 308 واحد تولید در مسیر احیا قرار گرفت.
- اخبار استانها -

به‌ گزارش خبرگزاری تسنیم از اراک، حسن میرزاخانی شامگاه شنبه در نشست شورای اداری استان مرکزی با اشاره به اینکه امسال با همدلی، هماهنگی و انسجام خوبی که بین دستگاه‌های اقتصادی و معاونت اقتصادی وجود داشت، توانستیم اقدامات خوبی را رقم بزنیم، اظهار داشت: استان مرکزی مانند سایر استان‌ها تابعه سیاست‌های کلان دولت است، بنابراین بسیاری از مشکلاتی که مردم را آزار می‌دهد مانند تورم نیازمند سیاست‌گذاری در سطح کلان است و در این زمینه استان‌ها با اقدامات موثر و به موقع می‌توانند به سیاست‌های کلان دولت کمک کنند. 

وی با اشاره به شرایط تنظیم بازار استان، افزود: شرایط تنظیم بازار مربوط به کالاهای اساسی است و کالاهای دیگر را شامل نمی‌شود، در حوزه تنظیم بازار سیاست‌هایی را با همکاری دستگاه‌های عضو تنظیم و به مرحله اجرا رساندیم، در این زمینه کمبود کالا و عدم دسترسی مردم به کالاهای اساسی جزو خط قرمز و سیاست‌های اصلی قرار گرفت و علی‌رغم برخی گرانی‌ها در استان، اما اجازه داده نشد کمبود کالاهای اساسی را در استان شاهد باشیم. 

معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار مرکزی، تصریح کرد: سعی شد با تامین به موقع کالاهای اساسی در استان یا در حد میانگین کشوری قرار گیریم یا قیمت پایین‌تر از میانگین کشوری لحاظ شود که این مهم محقق شد، همچنین تلاش شد از تمامی امکانات دستگاه‌های اجرایی استان در راستای رفع موانع بهره‌مند شویم، همچنین تشدید نظارت‌ها در دستور کار قرار گرفت تا از همه سرمایه‌های اقتصادی برای کنترل رشد گرانی بهر‌ه‌مند شویم. امسال کمیته اقدام مشترک در استان شکل گرفته که در این کمیته نظرات جمع‌بندی و به اجرا می‌رسد، سال گذشته و امسال 116 گزارش از اهم موانع و مشکلات حوزه تنظیم ارز، تنظیم و به وزارت کشور ارسال و مورد پیگیری قرار گرفت و مصوباتی را شاهد بودیم. 

22 درصد رشد جوجه‌ریزی در استان مرکزی وجود داشته است

میرزاخانی با اشاره به اقدامات انجام شده در سالی که گذشته بیان کرد: در بحث مرغ و بازار مرغ، سال 1402 بالغ بر 3 میلیون و 400 هزار قطعه جوجه‌ریزی انجام شد که نسبت به مدت مشابه سال قبل 22 رشد جوجه‌ریزی وجود داشته است. در حال حاضر به میزان کافی در بازار مرغ وجود دارد، همچنین در ذخایر استان مرغ منجمد وجود دارد و در مواقع لزوم از ظرفیت مرغ منجمد استفاده می‌شود این در حالی است که در برخی از دستگاه‌های اجرایی عرضه مرغ منجمد شکل گرفته است.

معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار مرکزی عنوان کرد: متوسط مصرف روزانه مرغ در استان در سال 100 تن است، اما در اسفندماه روزانه 300 تن مرغ به بازار عرضه شده است تا در ماه رمضان و ایام نوروز کمبود مرغ وجود نداشته باشد، در حوزه گوشت قرمز کشتارگاه‌های استان برای تولید و عرضه فعال هستند و به منظور تنظیم بازار، گوشت منجمد قرمز وارد بازار شده است. 

میرزاخانی بیان کرد: ذخایر گندم استان در شرایط خوبی قرار دارد و با توجه به خریداری گندم مازاد بر نیاز استان نیز شرایط گندم مناسب است، مشکلی در تامین آرد نانوایی، صنف و صنوف وجود ندارد و کار تحت کارگروه آرد و نان پیش می‌رود. حدود 800 تن برنج خارجی تنظیم بازاری در فروشگاه جهاد کشاورزی در حال عرضه است و در صورت کمبود از ذخایر استراتژیک استان استفاده می‌شود، از منبع تولیدات داخلی استان روغن خوراکی تامین شده و از سایر استان‌ها نیز روغن وارد شده است و سعی بر این بود روغن کمتر از قیمت مصوب عرضه شود.

وی با بیان اینکه ذخایر استراتژیک استان مناسب است و نیاز بازار را تامین خواهد کرد، گفت: 350 تن پرتقال و 200 تن سیب زرد و قرمز برای نوروز ذخیره شده است، پنجشنبه هفته گذشته قیمت‌گذاری میوه شب عید بازار انجام و امروز از قیمت‌ها بازدید شد و مقرر شد پرتقال با قیمت 19 هزار و 500 تومان و سیب قرمز و زرد با قیمت 33 هزار تومان عرضه شود، همچنین خرمای کبکاب و مضافتی با قیمت 42 و 100 هزار تومان در ایام نوروز به مردم عرضه می‌شود. 

نظارت 60 تیم بازرسی بر روند فعالیت بازار در استان مرکزی

معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار مرکزی عنوان کرد: طرح نظارتی ماه رمضان و نوروز از 15 اسفندماه آغاز و تا 20 فروزدین ادامه دارد، 60 تیم بازرسی در این راستا تشکیل شده است و روزانه 5 تا 6 اکیپ بازرسی در بازار بر قیمت‌ها و نحوه ارائه کالا به مردم نظارت دارند. 
میرزاخانی افزود: کالا برگ الکترونیکی یکی از اقدامات موثر دولت است که امسال آغاز شد و این طرح توانست به بهبود وضعیت معیشتی مردم کمک کند، بیش از 3 هزار و 790 فروشگاه متصل به طرح هستند که 2 هزار و 770 فروشگاه در این زمینه فعال هستند، 355 هزار خانوار استان از این طرح بهره‌مند شدند و بیش از 810 هزار تراکنش در این حوزه وجود داشت.

وی با اشاره به طرح فجرانه کالابرگ گفت: بیش از 60 میلیون نفر از جمعیت کشور از اعتبار 220 هزار تومانی طرح فجرانه بهره‌مند شدند و روزانه 850 هزار تراکش موفق از این طرح وجود دارد، 365 هزار خانوار در استان مرکزی در طرح فجرانه مشارکت داشتند و 435 هزار تراکش موفق وجود داشته که نشان از مشارکت 93 درصد مردم در این طرح دارد، استان مرکزی رتبه دوازدهم کشوری در بحث مشارکت در طرح فجرانه را کسب کرد. 

معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار مرکزی با اشاره به فعالیت خودپرازها در ایام نوروز بیان کرد: شبکه بانکی باید فعالیت شبانه روزی دستگاه‌های خود پرداز و پیش بینی دستگاه‌های خودپرداز شبانه روزی را در دستور کار قرار دهد تا مشکلی در این زمینه وجود نداشته باشد. 

میرزاخانی بیان کرد: ستاد تسهیل و رفع موانع تولید یکی از کارگروه‌های موثر در رفع موانع و مشکلات واحدهای تولیدی است و توانست اقدامات خوبی در رفع مشکلات داشته است، امسال 120 جلسه کارشناسی در ستاد تسهیل استان برگزار شد که 486 مصوبه وجود داشت و 74 درصد مصوبات عملیاتی شدند، عملکرد برخی از دستگاه‌ها در این زمینه خوب بود و ورودی مباحث به کارگروه تسهیل روبه کاهش است، امسال بیش از 308 واحد تولید در مسیر احیا قرار گرفتند که 190 واحد در حوزه کشاورزی بوده است.

اگر خوشت اومد لایک کن
0
آخرین اخبار