تجار افغان خواستار گشایش مسیرهای جدید تجارتی شدند

در پی توقف حدود هشت هزار کانتینر کالاهای بازرگانان افغان در پاکستان، تاجران کشور از طالبان خواستند تا برای کاهش وابستگی تجاری به پاکستان، مسیرهای تازه ترانزیتی را با کشورهای همسایه فعال کند.
بین الملل

به گزارش ایران اکونا به نقل از دفتر منطقه‌ای خبرگزاری تسنیم، در پی توقف حدود 8 هزار کانتینر کالاهای بازرگانان افغان در پاکستان، تاجران کشور از طالبان خواستند تا برای کاهش وابستگی تجاری به پاکستان، مسیرهای تازه ترانزیتی را با کشورهای همسایه فعال کند.

وزارت صنعت و تجارت طالبان اعلام کرده است که نورالدین عزیزی، وزیر تجارت، در دیدار با اعضای اتاق تجارت و سرمایه‌گذاری افغانستان، مشکلات تاجران در زمینه انتقال کالا از طریق پاکستان را بررسی کرده است.

در این نشست، نمایندگان بخش خصوصی گفتند که علاوه بر کانتینرهای متوقف‌شده در خاک پاکستان، حدود چهار هزار کانتینر کالاهای صادراتی نیز در سمت افغانستان اجازه خروج ندارند.

 آنان تأکید کردند که تداوم این وضعیت زیان‌های سنگینی به تجارت کشور وارد کرده است.

تاجران افغان از وزارت تجارت طالبان خواستند تا برای جلوگیری از بحران مشابه در آینده، مسیرهای تازه ترانزیتی از طریق ایران، ازبکستان، ترکمنستان و کشورهای آسیای مرکزی را توسعه دهد و هم‌زمان مشوق‌های اقتصادی برای صادرات در نظر گیرد.

وزیر تجارت طالبان نیز ضمن ابراز نگرانی از وضعیت فعلی، بر تلاش برای حل مشکلات با پاکستان و تقویت روابط اقتصادی با سایر همسایگان تأکید کرد.

ادامه انسداد مرزهای افغانستان و پاکستان؛ تجارت دو کشور متوقف است

به دنبال درگیری‌های مرزی و حملات هوایی اخیر پاکستان بر خاک افغانستان، روابط دو کشور در هفته‌های اخیر تیره شده و مسیرهای ترانزیتی از حدود یک ماه پیش تاکنون مسدود مانده است.

 قرار است هیئت‌های بلندپایه افغانستان و پاکستان روز پنجشنبه در استانبول برای گفتگو درباره بازگشایی گذرگاه‌ها دیدار کنند.

اگر خوشت اومد لایک کن
0
آخرین اخبار