ایران نباید فرصت‌های تجاری با افغانستان را از دست دهد

رئیس اتاق بازرگانی بیرجند با اشاره به سابقه مثبت صادرات ایران به افغانستان و پروژه‌های زیرساختی استان، سیاست‌های محدودکننده ارزی و سرمایه‌گذاری را مانعی جدی برای رقابت‌پذیری کالاهای ایرانی در بازارهای جهانی دانست.
- اخبار استانها -

به گزارش ایران اکونا به نقل از خبرگزاری تسنیم از بیرجند، علیرضا خامه‌زر، رئیس اتاق بازرگانی بیرجند، در نشست فعالان اقتصادی خراسان جنوبی با حضور مشاور رئیس جمهور در امور تشکل‌ها و احزاب، به بررسی چالش‌های اقتصادی استان و فرصت‌های توسعه صادرات پرداخت و بر ضرورت تقویت روابط تجاری با افغانستان و اصلاح سیاست‌های ارزی و سرمایه‌گذاری تأکید کرد.

این نشست با هدف ایجاد تعامل و هم‌اندیشی میان فعالان اقتصادی استان و مسئولان کشوری برگزار شد و مسائل مختلف اقتصادی، صادرات، سرمایه‌گذاری و توسعه زیرساخت‌ها محور اصلی آن بود.

علیرضا خامه‌زر در این نشست با اشاره به سابقه مثبت صادرات ایران به افغانستان گفت: تراز تجاری ایران با افغانستان همیشه مثبت بوده و هیچ‌گاه واردات ما از این کشور بیش از 100 میلیون دلار نبوده است. لازم است فرصت‌های اقتصادی با افغانستان حفظ شود تا ارتباط تجاری استان و کشور تقویت گردد.

وی به پروژه‌های زیرساختی و جاده‌ای استان اشاره کرد و افزود: پروژه 15 ساله جاده‌ای در خراسان جنوبی بخش قابل توجهی از مسیر آسفالت شده و با اتمام کامل آن، برکات اقتصادی بزرگی برای استان و کشور به همراه خواهد داشت.

خامه‌زر به مشکلات سرمایه‌گذاری و محدودیت‌های بانکی نیز اشاره و اظهار کرد: بعد از تغییرات سیاسی در افغانستان، بسیاری از سرمایه‌های افغان نتوانستند وارد کشور شوند و دلیل آن قوانین محدودکننده در حوزه سرمایه‌گذاری خارجی و سیاست‌های بانک مرکزی بود.

رئیس اتاق بازرگانی بیرجند با بیان اینکه سیاست‌های فعلی ارزی و تعهدات ارزی بانک مرکزی باعث کاهش رقابت‌پذیری کالاهای ایرانی در بازارهای جهانی شده است، افزود: سال گذشته صادرات کشور 64 میلیارد دلار بود، در حالی که رقبای منطقه‌ای مانند ترکیه 284 میلیارد دلار و امارات 800 میلیارد دلار صادرات داشتند. این محدودیت‌ها باعث عقب‌ماندگی بخش خصوصی در رقابت با بازارهای جهانی شده است.

خامه‌زر با تأکید بر نقش بخش خصوصی در توسعه اقتصادی گفت: بخش خصوصی با وجود محدودیت‌ها، آماده همکاری و ارائه راهکارهای کارشناسی است، اما لازم است دولت توجه بیشتری به مشکلات اقتصادی و رفاه مردم داشته باشد.

وی خاطرنشان کرد: اصلاح سیاست‌های ارزی، تسهیل ورود سرمایه‌های خارجی و تقویت زیرساخت‌ها از مهم‌ترین راهکارهای رونق اقتصادی استان است و امید است با همکاری دولت و بخش خصوصی، شرایط بهتری برای توسعه صادرات و اشتغال در خراسان جنوبی فراهم شود.

اگر خوشت اومد لایک کن
0
آخرین اخبار