امنیت و ثبات در افغانستان زمینه‌ساز همکاری‌ تجاری با ایران

روابط اقتصادی و تجاری میان ایران و افغانستان در پی تحولات اخیر در افغانستان و ایجاد امنیت نسبی، گسترش چشمگیری یافته است و سفرهای متوالی مقامات ایرانی به افغانستان نشان‌دهنده اراده قوی برای توسعه همکاری‌های دوجانبه است.
- اخبار بین الملل -

به گزارش ایران اکونا به نقل از دفتر منطقه‌ای خبرگزاری تسنیم، «رحمت‌الله فیضان» معاون نمایندگی وزارت خارجه طالبان طی یادداشتی اظهار داشت روابط ایران و افغانستان در سال‌های اخیر، به‌ویژه پس از تحولات سیاسی اخیر در افغانستان، شاهد رشد و گسترشی بی‌سابقه بوده است. این تحولات، عمدتاً در سایه ایجاد ثبات و امنیت نسبی در افغانستان به وقوع پیوسته‌اند و به نوبه خود، بستری مناسب برای گسترش همکاری‌های اقتصادی و تجاری میان دو کشور همسایه فراهم کرده‌اند.

یکی از مهم‌ترین اقدامات در این راستا، سفرهای مکرر مقامات بلندپایه ایرانی به کابل و هرات بوده است. به‌ویژه سفر اخیر هیئت عالی‌رتبه اقتصادی ایران به ریاست «رسول مهاجر»، معاون اقتصادی وزارت امور خارجه ایران، به ولایت هرات، که نشان‌دهنده اهمیت همکاری‌های اقتصادی و تجاری دو کشور است.

این هیئت در جریان سفر خود به هرات، از شهرک صنعتی هرات و خط آهن خواف-هرات بازدید کرده و در دیدار با والی هرات و مسئولین تجاری این استان، درباره چگونگی گسترش روابط تجاری و حل مشکلات ترانزیتی میان دو کشور گفت‌وگو کردند. 

نوراحمد اسلام جار والی هرات در این دیدار ضمن اشاره به تأثیرات منفی اشغالگری غرب در افغانستان، به ویژه در ترویج کشت مواد مخدر و گسترش اعتیاد، بر ضرورت همکاری‌های بیشتر میان دو کشور تأکید کرد.

وی همچنین به دستاوردهای امنیتی مهم پس از بازگشت حکومت طالبان اشاره کرد و گفت که این تحولات موجب درمان بیش از بیست‌هزار نفر از معتادان و تأسیس امنیت پایدار در افغانستان شده است.

تقویت همکاری‌های مرزی و اقتصادی مشترک ایران و افغانستانتاکید عراقچی بر پیگیری توافقات میان ایران و افغانستان

به گفته فیضان، باندهای مافیایی که پیش‌تر به امنیت افغانستان و کشورهای همسایه آسیب می‌رساندند، اکنون از میان برداشته شده‌اند و افغانستان به یک محیط امن برای سرمایه‌گذاری تبدیل شده است.

رسول مهاجر، معاون اقتصادی وزارت امور خارجه ایران، نیز در این دیدار افغانستان را کشوری با ظرفیت‌های عظیم برای همکاری‌های اقتصادی دانسته و بر اهمیت استفاده از موقعیت استراتژیک هرات به‌عنوان نقطه اتصال میان دو کشور تأکید کرد. 

وی از وضعیت امنیتی به‌عنوان فرصتی مهم برای توسعه تجارت و راه‌های مواصلاتی یاد کرده است.

در این راستا، افغانستان نیز علاقه‌مند به جذب سرمایه‌گذاری از کشورهای همسایه و فراتر از آن است. برگزاری نشست‌ها و کنفرانس‌های اقتصادی، تشکیل کنسرسیوم‌ها و اتحادیه‌های اقتصادی، و توسعه اتاق‌های تجاری مشترک بین افغانستان، ایران و ترکمنستان، می‌تواند زمینه‌ساز رشد تجارت منطقه‌ای و تقویت روابط دوجانبه گردد.

با ادامه این روند و حضور فعال هیئت‌های اقتصادی از هر دو کشور، به نظر می‌رسد که موانع موجود در مسیر گسترش روابط تجاری و زیربنایی میان دو کشور به‌زودی از میان برداشته شود و زمینه برای یک همکاری مستحکم و پایدار فراهم گردد.

اگر خوشت اومد لایک کن
0
آخرین اخبار