بازگشت 20 تعاونی راکد در استان مرکزی به چرخه تولید

مدیرکل تعاون استان مرکزی گفت: احیای تعاونی‌های راکد یکی از برنامه‌های اولویت‌دار است، طی یک سال گذشته و از هفته تعاون سال 1403 تاکنون، 20 تعاونی راکد در استان مرکزی فعال شده است.
- اخبار استانها -

به گزارش ایران اکونا به نقل از خبرگزاری تسنیم از اراک، مختار احمدی، مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان مرکزی ظهر امروز در نشست خبری با اصحاب رسانه استان مرکزی با اشاره به تعداد تعاونی‌های فعال استان گفت: 2 هزار و 41 شرکت تعاونی فعال با عضویت 925 هزار و 579 نفر در استان مرکزی فعالیت دارند که زمینه اشتغال 19 هزار و 730 نفر را فراهم کرده است. 46 درصد فعالیت شرکت‌های تعاونی این استان در بخش صنعت، 13 درصد کشاورزی و 41 درصد در خدمات است.

وی افزود: احیای تعاونی‌های راکد یکی از برنامه‌های اولویت‌دار است، طی یک سال گذشته و از هفته تعاون سال 1403 تاکنون، 20 تعاونی راکد در استان مرکزی فعال شده است. همچنین در یک سال گذشته، 46 شرکت تعاونی جدید در استان مرکزی تشکیل شده که زمینه اشتغال یک‌هزار و 52 نفر را فراهم کرده است. بیشترین تعداد شرکت‌های تعاونی استان مرکزی به ترتیب 666 شرکت در اراک، 350 شرکت در ساوه و 292 شرکت در محلات است.

احمدی عنوان کرد: آموزش 17 هزار و 738 نفر ساعت به تعاونی‌ها، ایجاد 2 مگاوات برق خورشیدی توسط سه شرکت تعاونی در شهرستان‌های کمیجان، محلات و خمین و پرداخت سه هزار و 550 میلیارد ریال تسهیلات از محل ردیف‌های اعتباری و 13 هزار و 300 میلیارد ریال از منابع داخلی به شرکت‌های تعاونی استان مرکزی، از دیگر اقدامات صورت گرفته در یک سال گذشته است.

مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان مرکزی تصریح کرد: شرکت‌های تعاونی استان در یک سال گذشته بیش از 29 میلیون دلار صادرات به نقاط مختلف جهان داشته‌اند. این میزان صادرات از طریق 14 تعاونی صادرات محور استان مرکزی صورت گرفته است. 180 بازرگان در حوزه تعاون استان مرکزی وجود دارد که در حوزه صادرات و واردات فعالیت دارند.

وی بیان کرد: در هفته تعاون امسال برنامه‌های مختلفی برگزار شده که بیستمین جشنواره تعاونی‌های برتر، یکی از مهمترین آنها است که 18 شهریورماه در سالن پروین اعتصامی هتل امیرکبیر اراک برگزار می‌شود. 9 شرکت تعاونی استان مرکزی در این جشنواره موفق به اخذ رتبه در حوزه دانش بنیان، خدمات، کشاورزی، صنعت، اعتبار مسکن، مصرف، بانوان و صنایع دستی شده‌اند. در هفته تعاون، 9 طرح تعاونی با عضویت یک‌هزار و 685 نفر، اشتغالزایی 470 نفر و سرمایه‌گذاری 19 هزار و 900 میلیارد ریال افتتاح شد.

احمدی ادامه داد: این اداره‌کل در راستای اجرای طرح طبقه‌بندی مشاغل، 29 برنامه امسال دارد که 10 برنامه آن تاکنون محقق شده است. 356 تشکل کارگری و کارفرمایی در استان مرکزی فعالیت دارند، در جنگ 12 روزه در حوزه روابط کار اقدامات زیادی از جمله طرح ضربتی رسیدگی به پرونده‌های کارگری با رسیدگی به 750 پرونده، بازرسی کار از 128 کارگاه‌ و تشکیل پنج کمیسیون کارگری، از جمله اقدامات است.

وی با اشاره به صدور  508 مجوز مشاغل خانگی از ابتدای امسال تاکنون در استان مرکزی گفت: در حوزه بازرسی کار نیز در پنج ماه نخست امسال، یک‌هزار و 610 بازرسی کار توسط 20 بازرس صورت گرفت و 2 هزار و 150 مشاغل سخت و زیان‌آور بررسی شده است. همچنین سال گذشته 16 هزار و 998 اشتغال بر اساس ثبت در سامانه رصد در این استان ایجاد شد که فراتر از برنامه هدفگذاری بود. تاکنون سه هزار و 690 کارجو در سامانه کارجویان استان مرکزی ثبت‌نام کرده‌اند که 874 نفر به کار گرفته شده‌اند.

مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان مرکزی اضافه کرد: امسال 290 پروانه کار برای اتباع خارجی مجاز صادر و 86 پروانه هم تمدید شده است. همچنین 412 اتباع غیرمجاز و 123 کارفرمای متخلف که این افراد را به کار گرفته بودند، نیز توسط بازرسین کار استان شناسایی شده است.

اگر خوشت اومد لایک کن
0
آخرین اخبار